Načítavam moment...
Momentálne nie ste prihlásený

"V Praze blaze ale draze" (Späť na článok)

Pridajte priamu reakciu k článku

1 2 >

Hodnoť

boli sme v Prahe

pred vianocami a prve poucnie od recepcneho hotela bolo - vyhnut sa vyssie menovanym podnikom, je to len obrovska atrakcia a pasca na turistov a my sme sa vyhli a boli sme spokojni
ako vzdy sme boli v Kavarne Slavia a v Grand Cafe Orient (http://www.grandcafeorient.cz/...) ale aj inde...
 

aj my sme váhali

napokon sme predsa len podľahli a známe miesta sme navštívili :-)
 

ja sa musim priznat

ze som este v tychto restauraciach/krcmach nebol, tusim niekedy v roku 1991 u Zlateho Tygra.. a to som/sme chodili do Prahy kazdy rok, teraz sa snazime tiez, ale kedze nezijeme na Slovensku, je to trocha komplikovanejsie. Dobre restauracie najdes aj v centre, len o ulicu dalej od hlavneho tahu :), a tie ceny tiez neboli hrozne.. len je mozne, ze to vidim z inej perspektivy (zijem v krajine kde je pivo za 4 E a obed menu- jedno jedlo- za 10 a viac..)
 
Hodnoť

 

Centrum je pre turistov a ceny tomu zodpovedaju. Nastastie nie je problem najst ine dobre hospody troska dalej od centra. Metro jazdi do polnoci, potom nocaky, takze navrat na izbu aj na okraji Prahy nie je problem. Osobne mam rad Pivovarsky klub pri Florenci, Křižíkova 17 alebo Pravěk ANDĚL, alebo hned vedla http://www.ubileholva.com/, na opacnu stranu ale este na Andeli http://www.zlatyklas.cz/, v meste este The PUB Praha 2, alebo Neklid vo Vrsovicich www.neklid.com
 

 

Uplne som zabudol na Hlubinu, taktiez na Andeli www.restaurace-hlubina.cz, Aj Potrafena Husa na Andeli sa da, ale je drahsia, Klub cestovatelu na nabrezi kusok od Manesa www.hedvabnastezka.cz (ak chcete ine nez ceske jedlo, sisu k tomu a pekny jedalny listok plny fotiek, ale stoji to viac). Na Mexicku kuchynu JEDNOZNACNE Las Adelitas, http://www.lasadelitas.cz/, ja preferujem na Prahe 2, ale je mala, radsej rezervovat vopred. Obsluha velmi cesky nevie, ale dohovorite sa.
 

hm, zdá sa,

že si pochodil, vyznáš sa v Prahe, ak sa ešte vydarí ísť, chcela by som skúsiť kaviarne preskúmať :-)
 
Hodnoť

U Pinkasov to nie je

žiadna atrakcia. Je to normálna, slušná, kvalitná reštaurácia, ktorá má neopakovateľnú atmosféru a dobré ceny, aj keď je v centre. A chodím tam na staročeskú kuchyňu. Napr. sviečková na brusniciach a knedlík, mňam a k tomu plznička.
Som konsternovaná z toho, ako na Slovensku je problém sa kvalitne najesť. Ale nečudujem sa, lebo ešte som nevidela Slováka, ktorý by v reštaurácii vrátil jedlo. Prosto zjeme všetko, nech to stojí, čo to stojí, či je to kvalitné a či nie, či to smrdí a či nie, nie sme schopní ani rozoznať, čo je dobré :-).
 
Hodnoť

Prahu

povazujem stale za moje hlavne mesto.
Aspon raz za rok,musim vidiet Vaclavak,ci Staromak.
A obedujem vo vinikajucej hospode Havelska koruna.
Svickova,nebo vepro-knedlo-zelo za 200kc.V ponuke su aj polievky,salaty,dezerty,aj minutky.
A sidli 5minut od dolnej casti Vaclavaku na Mustku.
 

dlho som to mala aj ja podobne ale

za tých x rokov od rozdelenia už sa tam doma necítim, veľa sa zmenilo, Praha je predovšetkým o turizme a historické centrum je tomu podriadené. A aj ja sa tam cítim už ako turistka. Dokonca obchodíky okolo centra už patria azatom,...veľmi podobné ako v iných centrách Európy:-)
 

Sú európske mestá,

ktoré ma svojou duchovnosťou fascinujú. Praha je jedným z nich a som vďačná osudu, za ten krátky okamih bytia, vždy, keď tam som. Krakov hneď nasleduje, Budapešť, Varšava. Cítila som, ako to mesto rastie z popola druhej svetovej vojny. Zabudla som nad predcausescovú Bucurest, ktorá bola ako malý Paríž. Cítila som, bola som pri tom, ako Michail Gorbačov prechádzal cez to zrekonštuované, nádherné hlavné mesto, kde som aj ja v pokladničke na obnovu nechale nejaké drobné. Kráľovský varšavský palác v roku 1971neexistoval, cez druhú svetovú vojnu ho zničili fašisti. Lenže vďaka Poliakom, tento bájny Fénix vstal z popola.
Obdivujem poľský národ, jeho kultúru, jeho schopnosti. Utrpenie, korým prešiel pri troch deleniach Poľska by nejaký slabý národ nevydržal.
Blaze, nee, draho, nedraho. Radšej trikrát zaplatím raz za kvalitu, so všetkou patričnou kultúrou a plezírom, ako sa trikrát nechám ošklbať slovenskému, nenažratému podnikateľovi.
Som tak znechutená zo slovenských reštauračných služieb, že ani do tých zariadení nechodím.
 

 

Skúste ísť do reštaurácie Kozia brána, naproti Artfora,
a
už tam - zaručene - nikdy v živote nevkročíte.

N I K D Y.

Chcel som to tam po rokoch vyskúšať, lebo to bola kedysi akože Česká reštaurácia.
Objednal som si knedlo, vepřo, zelo... a to, čo si účtujú za skoro 10€, bolo strašné.

Knedlík (akože zemiakový) z prášku.
Ostatné, podobne.

HANBA, HANBA, HANBA.

A to bohorovné jednanie čašníkov.

T R A G É D I A, zvaná Slovensko.

.

Apropo,
zajtra by mali - po taxikároch, protestovať slovenskí čašníci.

To sú dve najčestnejšie povolania.
Vždy na Slovensku boli.
 
Hodnoť

Veronika,

dík za sprostredkovanie atmosféry slávnych pražských pivárničiek. Ten obrázok obsluhy s desiatimi pivami po schodoch - no obdivuhodný výkon!:)
Pivný syr som nikdy neskúšala, bála som sa, že bude presolený. Keď som v Prahe, najradšej si dávam kvasinkové pivo, ale väčšinou šoférujem, tak ani to nie.
Jedna z mojich sestier žije 30 km od Prahy, nocľah a jedlo mám gratis, preto sa mi Praha ani nezdá taká drahá:)
 

tiež sa mi to zdalo ako

veľmi slušný výkon, ja mala čo robi aby som po schodoch zišla :-) Mne chutil ten syr ako keď sa zo žalúdka niečo vráti naspäť(sorry za prirovnanie) ale opravný pokus už neurobím :-)
 
Hodnoť

Na tom bližšom krígli je vidno,

prečo sa hovorí ..,,ísť na jednu hladinku..,,:))
---------------
Naposledy som popíjal u Flekú tri dni pred bratskou pomocou sovietskych vojsk 68´ a ešte dodnes mám v nose tú zmesicu starého piva a moču. Také hrabalovské prostredie,kde ..,,dúvěrne vonelo močúvkou..,,
Cena tak okolo 4,5kčs.
 

dávno bolo

dnes polliter 40-50 Kč :-),
 
Hodnoť

Doporucujem "U Medvidku",

vynikajuca kuchyna a pivo. U Pinkasu mi tiez moc nechutilo, ale pivo excelentne. Vacsina tychto restik sa stala casom Tourists traps, najviac asi U Fleku, ale stale je v Prahe vela krciem za prijatelnu cenu s kvalitnym jedlom. Dobre su ohodnotene na "praguepubs.co.uk".
 

pivko bolo

fakt dobré,...chceli sme stihnúť viac ale nedalo sa rýchlejšie piť :-)
 
Hodnoť

 

K tomu pivnemu syru. Ta tehlicka by sa mala vymiesat s maslom, cibulkou, a koreniami, ktore k tomu su, potom je to lahodka. Ja to mam radsej s normalnym chlebom, niekto uprednostnuje topinku. Len sa potom nesmies uz z nikym bozkavat (jedine ak tiez jedol pivny syr) :). Ja si ho kupujem normalne a robim z neho pomazanku. Len sa to musi kupit, vymiesat a rychlo zjest. Dlhodobejsim skladovanim v chladnicke sa z tej zmesi stava nebezpecna biologicka zbran.
 

okrem masla

ponúkli všetko, možno by to maslo chuť zjemnilo :-)
 
Hodnoť

Veronika, krásne o Prahe,

ktorú som už dosť dávno nevidela. Je to tak, myslím, že všade je už "draze". Ozaj, vraj Ti treba zablahoželať..., a tak blahoželám... Pri tej príležitosti vznikol aj krásny článok, s peknými obrázkami, ktoré mi pripomenuli moje obľúbené mesto. Krásne. Na krste v Šali bolo senzačne a chýbala si. Prajem všetko dobré.:-) K+
 

1 2 >

Najčítanejšie


  1. Karol Labaš: S čím sa Richard Raši verejne nechváli 459
  2. Michal Šimečka: Dohoda s Čínou, o ktorej sa takmer nehovorí 96
  3. Marek Zajac: Prečo sa mnohým ľuďom nedarí nájsť si vhodného partnera 75
  4. Maroš Chmúrny: Vydierač a nové sako pre Pellegriniho 72
  5. Jozef Legény: Umierať a dať sa šklbať v Revúcej 62
  6. Martin Greguš: Rekapitulácia celoplošného skríningu. Ste spokojný s jeho priebehom? Plusy a Mínusy 50
  7. Inštitút strategických politík : Roztržka o hranice medzi Sudánom a Etiópiou eskaluje aj napriek prebiehajúcim rokovaniam 45
  8. Martin Droppa: Nech Žije Modrý Pondelok! Hurááá!!! 36
  9. Gabriela Uhlarova: Ak máš taký dar, máš to robiť zadarmo 35
  10. Michal Porubän: Senzácia : O poslanca Ľuboša Blahu prejavil záujem Oxford,Harvard a aj Princeton ! 35

Rebríčky článkov


  1. Jozef Legény: Umierať a dať sa šklbať v Revúcej
  2. Jaroslav Polaček: Napriek korone predkladáme ambiciózny a transparentný rozpočet
  3. Peter Biščo: Fico mení vozový park...
  4. Emma Chládecká: Evanjelium v skratke
  5. Marta Medzihradská: Banskobystrický kultúrny bod zlomu
  6. Andrej Hossa: Ako ušetriť pri výbere podlahy?
  7. Martin Konečný: Zlozvyky, zvyky a rutina (I.)
  8. Ivan Čarnogurský: STARÉ SLOVENSKO A NOVÝ PREZIDENT USA
  9. Andrej Hossa: Ako vylepšiť interiér vášho automobilu?
  10. Miriam Studeničová: Znepokojujúce výskumy Benjamina Lieberta


Už ste čítali?